Yetiştirmesi zor, kazancı büyük! Kilosu 96 bin TL

Amasya’da Mersin Balığı Üretimi ve Koruma Çalışmaları Devam Ediyor

Amasya‘da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu‘nda Mersin balığı üretimi devam ediyor. Bu özel tür, uluslararası pazarda kilogramı 2 bin 500 dolara (yaklaşık 96 bin 85 TL) kadar alıcı bulabilmektedir.

YETİŞTİRMESİ ZOR KAZANCI BÜYÜK KİLOSU 96 BİN TL

Bu nadir tür, 250 milyon yıl öncesine dayanan geçmişi ile dikkat çekiyor. Yumurtaları Mersin ağacının meyvesine benzeyen Mersin balığı, havyar elde etmek için altı yıllık bir süreci gerektiriyor. Elde edilen havyar ise lüks tüketim pazarında kilogramı 2 bin ila 2 bin 500 dolar arasında alıcı buluyor ve “siyah inci” olarak adlandırılıyor.

300 BİN YAVRU MERSİN BALIĞI ÜRETİMİ HEDEFLENİYOR

Amasya‘daki Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu, bu yıl içerisinde yaklaşık 300 bin yavru Mersin balığını üreterek Karadeniz’e salmayı hedefliyor. Bu önemli çalışmalarla, Mersin balığının geleceği için gerekli adımlar atılmaya devam ediyor.

MERSİN BALIĞI DENİZE BIRAKILMADAN ÖNCE NUMARALANDIRILIYOR

Samsun‘dan Karadeniz‘e bırakılan Mersin balıklarının takip edilebilirliği, koruma çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bulgaristan açıklarında bulunan bir Mersin balığının yetkililere bildirilmesi, bu takip sisteminin ne kadar etkili olduğunu ortaya koyuyor. Her bir Mersin balığı, denize bırakılmadan önce numaralandırılarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından titizlikle takip ediliyor.

Related Posts

“Genel Tarım Sayımı” 2026’da açıklanacak!

“Genel Tarım Sayımı” 2026’da açıklanacak!

CHP’li Gürer: ‘Nihayet tarım sayımı yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sayımlarına dikkat çekerek “6534 sayılı yasa ile sonu (0) ile biten yıllarda tarım sayımı yapılması kararlaştırıldı. İstisnalar hariç, 1955 yılında yürürlüğe giren kanun ile bu uygulama başladı. Ortalama on yılda bir sayım yapıldı. Günümüzde ise her beş yılda bir yapılması doğru olandır. AKP iktidarı ise 22 yıldır Tarım Sayımı yapmadı. Nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı. ” dedi.

En büyük şirketlerin vergi tablosu gösterdi: İşçiler patronlardan daha yüksek oranda vergi ödemiş!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Vergi kaçıranları tespit etmek için OSB’lerin girişlerine vergi memuru yerleştireceğiz” açıklamasının ardından, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinin çoğu neredeyse hiç vergi ödemediği ortaya çıktı.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

500 kişiye iş verecekti: Otomotiv devi yatırımdan vazgeçti iş umudu yattı

Nissan Motor, Japonya’nın güneybatısındaki Kyushu adasında elektrikli araçlar için planladığı 1,1 milyar dolarlık pil fabrikası yatırımından vazgeçtiğini duyurdu. Ocak ayında açıklanan projede, Kitakyushu kentinde 153,3 milyar yen (yaklaşık 1,1 …