TZOB Başkanı’ndan şok zirai don açıklaması: ‘Üreticinin elinde yüzde 10 civarında ürün kaldı’

Türkiye Ziraat Odaları Birliği: Nisan Ayında Havuç Fiyatları Şampiyon Oldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayı üretici market fiyatları ile girdi maliyetlerindeki değişimlere ilişkin yaptığı açıklamada, havuç fiyatlarının diğer ürünlere göre en fazla arttığını belirtti.

Havuç Fiyatları Havaların Sıcak Gitmesiyle Yükseldi

Bayraktar, havuç fiyatlarındaki yüzde 256’lık artışın marulu, kuru soğanı, kuru fasulyeyi ve nohudu takip ettiğini ifade etti. Üreticide 14 liraya satılan havucun markette 50 lira, 12 lira 50 kuruş olan marulun ise 41 lira fiyatla tüketiciyle buluştuğuna dikkat çekti.

Nisan ayında markette fiyatı en fazla artan ürünler arasında havuçun ön planda olduğunu belirten Bayraktar, üreticide ise kuru kayısının fiyatının yükseldiğini ve salatalığın fiyatının düştüğünü açıkladı.

Markette fiyatı en fazla artan ürünler arasında karnabaharın olduğunu vurgulayan Bayraktar, fiyatı en fazla düşen ürünün ise salatalık olduğunu belirtti. Üreticide ise fiyatlar genel olarak düşerken, kuru kayısının fiyatında yüzde 100’e varan bir artış yaşandığını aktardı.

Girdi Fiyatlarında Elektrik En Fazla Artan Kalemi Olarak Öne Çıkıyor

Ziraat Odaları aracılığıyla alınan verilere göre, Nisan ayında gübre fiyatlarında artış yaşanırken, elektrik fiyatlarında yıllık bazda en fazla artışın olduğu belirtildi. Ayrıca, tarım ilacı fiyatlarında da ciddi bir artışın yaşandığına dikkat çekildi.

Buna ek olarak, mazot fiyatlarında aylık olarak düşüş görülse de yıllık bazda artışın devam ettiği bilgisine yer verildi. Kayısı üreticilerinin ise zirai don afetinden etkilendiği ve ürünlerinde yüzde 10 civarında azalma olduğu belirtildi.

Yaşanan tüm bu değişikliklerin, tarım sektörünü ve üreticileri nasıl etkileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Related Posts

Türkiye’nin turizm geliri 2025’in ilk çeyreğinde yıllık bazda arttı

Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu. Yine yılın ilk çeyreğinde turizm giderleri yüzde 37,6 artış gösterdi.

Borsada operasyon etkisi: Yatay başladı

Borsa İstanbul’da manipülatif hareketler yaptığı tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından BIST 100 endeksi güne yatay seyirle 9.225,29 puandan başladı.

Bakan Işıkhan’dan kamu işçisinin zam sürecine dair açıklama: Pazarlık devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu işçisinin zam sürecine dair açıklamasında, “Reel ekonomik dengeleri gözetiyoruz, işçi kesiminin maksimum faydayı alacağı bir rakam üzerinde çalışıyoruz” dedi.

İmamoğlu operasyonları sonrası rezervlerde düşüş sürüyor: Fatura ağırlaşmaya devam ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların ardından Türkiye’nin uluslararası rezervlerinde yaşanan düşüş devam ediyor. Ekonomik göstergeler kamu ve özel sektörün döviz yükümlülüklerinde artış olduğunu gösteriyor.

Yüksek enflasyon bütçeleri zorluyor: Asgari ücret açlık sınırının altında!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı KAMU-AR’ın raporuna göre, yüksek enflasyon, temel ihtiyaçlarda ciddi fiyat artışlarına yol açtı. Ailelerin yaşam standartları, artan harcamalar karşısında büyük bir zorlukla karşı karşıya. Asgari ücret ve emekli maaşları, temel ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyor.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir