İBB Meclisinde İSKİ’ye ilişkin soru önergesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İSKİ Sorunları Görüşüldü

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantıları kapsamında gerçekleştirilen ikinci oturumda, Meclis 2. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında Saraçhane’deki belediye binasında toplandı. Toplantıda İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu’na ilişkin sorunlar ele alındı. AK Parti’li Meclis Üyesi Musa Alibaşoğlu, İstanbul’da yaşanan su sorunlarına dikkat çekti.

Alibaşoğlu, İSKİ’nin faaliyet raporlarında su kalitesinin Dünya Sağlık Örgütü standartlarında olduğu belirtilmesine rağmen, suyun son kullanıcılara yeterince ulaşamadığını ifade etti. Ayrıca, fatura okuma personelinin haklarına ilişkin yaşanan sıkıntılar ve operasyonel problemler nedeniyle bazı hanelerde sayaçların düzenli okunamadığını ve faturaların kıyas usulü ile tahakkuk ettirildiğini vurguladı.

Diğer bir Meclis Üyesi Zekeriya Koç ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim döneminde verdiği taahhütlerin yerine getirilmediğini belirtti. İleri biyolojik atık su arıtma tesislerinin hala yetersiz olduğunu ve bazı bölgelerde atık suların denize deşarj edilmesinin çevre ve sağlık açısından tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Ayrıca, İSKİ tarafından dışarıdan hizmet alımı yoluyla çalıştırılan danışman firmalar ile ilgili endişeleri dile getiren AK Parti’li Meclis Üyesi Zeynep Vurmaz Yiğit, teknik kadroların sistematik olarak pasifize edildiğini ve hizmetlerin yüksek maliyetlerle dışarıdan alındığına dikkat çekti.

Meclis Üyesi Cüneyt Tezcan ise İstanbul genelindeki kayıp-kaçak su oranlarını sorguladı ve bu konuda yapılan yatırımların etkinliğini araştırdı. Şehirdeki içme suyu şebekelerinin yenilenme durumundan, kayıp-kaçak su oranlarının ilçelere göre dağılımına kadar çeşitli konuları gündeme getirdi.

Soru önergeleri kabul edilerek Meclis’te görüşülmeye başlanacak.

Related Posts

Bayraktar TB3’ten yeni başarı! Denizkurdu’nda tam isabet

Dünya havacılık tarihinde kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş yapan ilk SİHA olan Bayraktar TB3, DENİZKURDU 2025 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü’nde önemli bir başarıya imza attı.

Donald Trump imzayı attı: Kötü haberi Türk Eczacıları Birliği Başkanı verdi!

ABD’nin aldığı yeni kararın ilaç sektöründe küresel etkiler yaratması bekleniyor. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, bu gelişmenin Türkiye dahil birçok ülkede ilaç fiyatlarını ve erişimi doğrudan etkileyebileceğini belirtti.

Yetiştirmesi zor, kazancı büyük! Kilosu 96 bin TL

Amasya’da Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nda, uluslararası pazarda kilogramı 2 bin 500 dolara (yaklaşık 96 bin 85 TL) kadar alıcı bulan bu değerli türün yavruları, Karadeniz’e bırakılmak üzere …

“Genel Tarım Sayımı” 2026’da açıklanacak!

“Genel Tarım Sayımı” 2026’da açıklanacak!

CHP’li Gürer: ‘Nihayet tarım sayımı yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sayımlarına dikkat çekerek “6534 sayılı yasa ile sonu (0) ile biten yıllarda tarım sayımı yapılması kararlaştırıldı. İstisnalar hariç, 1955 yılında yürürlüğe giren kanun ile bu uygulama başladı. Ortalama on yılda bir sayım yapıldı. Günümüzde ise her beş yılda bir yapılması doğru olandır. AKP iktidarı ise 22 yıldır Tarım Sayımı yapmadı. Nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı. ” dedi.

En büyük şirketlerin vergi tablosu gösterdi: İşçiler patronlardan daha yüksek oranda vergi ödemiş!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Vergi kaçıranları tespit etmek için OSB’lerin girişlerine vergi memuru yerleştireceğiz” açıklamasının ardından, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinin çoğu neredeyse hiç vergi ödemediği ortaya çıktı.