Yetiştirmesi zor, kazancı büyük! Kilosu 96 bin TL

Amasya’da Mersin Balığı Üretimi ve Koruma Çalışmaları Devam Ediyor

Amasya‘da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu‘nda Mersin balığı üretimi devam ediyor. Bu özel tür, uluslararası pazarda kilogramı 2 bin 500 dolara (yaklaşık 96 bin 85 TL) kadar alıcı bulabilmektedir.

YETİŞTİRMESİ ZOR KAZANCI BÜYÜK KİLOSU 96 BİN TL

Bu nadir tür, 250 milyon yıl öncesine dayanan geçmişi ile dikkat çekiyor. Yumurtaları Mersin ağacının meyvesine benzeyen Mersin balığı, havyar elde etmek için altı yıllık bir süreci gerektiriyor. Elde edilen havyar ise lüks tüketim pazarında kilogramı 2 bin ila 2 bin 500 dolar arasında alıcı buluyor ve “siyah inci” olarak adlandırılıyor.

300 BİN YAVRU MERSİN BALIĞI ÜRETİMİ HEDEFLENİYOR

Amasya‘daki Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu, bu yıl içerisinde yaklaşık 300 bin yavru Mersin balığını üreterek Karadeniz’e salmayı hedefliyor. Bu önemli çalışmalarla, Mersin balığının geleceği için gerekli adımlar atılmaya devam ediyor.

MERSİN BALIĞI DENİZE BIRAKILMADAN ÖNCE NUMARALANDIRILIYOR

Samsun‘dan Karadeniz‘e bırakılan Mersin balıklarının takip edilebilirliği, koruma çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bulgaristan açıklarında bulunan bir Mersin balığının yetkililere bildirilmesi, bu takip sisteminin ne kadar etkili olduğunu ortaya koyuyor. Her bir Mersin balığı, denize bırakılmadan önce numaralandırılarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından titizlikle takip ediliyor.

Related Posts

Bayraktar TB3’ten yeni başarı! Denizkurdu’nda tam isabet

Dünya havacılık tarihinde kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş yapan ilk SİHA olan Bayraktar TB3, DENİZKURDU 2025 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü’nde önemli bir başarıya imza attı.

İBB Meclisinde İSKİ’ye ilişkin soru önergesi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, İSKİ’nin çalışmalarına ilişkin soru önergeleri verildi.

Donald Trump imzayı attı: Kötü haberi Türk Eczacıları Birliği Başkanı verdi!

ABD’nin aldığı yeni kararın ilaç sektöründe küresel etkiler yaratması bekleniyor. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, bu gelişmenin Türkiye dahil birçok ülkede ilaç fiyatlarını ve erişimi doğrudan etkileyebileceğini belirtti.

“Genel Tarım Sayımı” 2026’da açıklanacak!

“Genel Tarım Sayımı” 2026’da açıklanacak!

CHP’li Gürer: ‘Nihayet tarım sayımı yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sayımlarına dikkat çekerek “6534 sayılı yasa ile sonu (0) ile biten yıllarda tarım sayımı yapılması kararlaştırıldı. İstisnalar hariç, 1955 yılında yürürlüğe giren kanun ile bu uygulama başladı. Ortalama on yılda bir sayım yapıldı. Günümüzde ise her beş yılda bir yapılması doğru olandır. AKP iktidarı ise 22 yıldır Tarım Sayımı yapmadı. Nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı. ” dedi.

En büyük şirketlerin vergi tablosu gösterdi: İşçiler patronlardan daha yüksek oranda vergi ödemiş!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Vergi kaçıranları tespit etmek için OSB’lerin girişlerine vergi memuru yerleştireceğiz” açıklamasının ardından, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinin çoğu neredeyse hiç vergi ödemediği ortaya çıktı.