Kripto para piyasasına yeni düzenleme: SPK açıkladı

Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılarının Rezerv Kanıtı Denetimi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık hizmet sağlayıcılarının rezerv kanıtı denetimine ilişkin uymaları gereken yeni ilke ve esasları duyurdu.

SPK’nın haftalık bülteninde yapılan açıklamaya göre, kripto platformları artık faaliyet izni başvurusu yapmadan önce rezerv kanıtı denetimi yaptırmak zorunda olacaklar. Bu denetimler, bilgi sistemleri bağımsız denetim kuruluşları ile platformlar arasında üç aylık periyotlarla yapılan sözleşme kapsamında gerçekleştirilecek.

Kripto varlık platformları, aynı denetim şirketine en fazla 12 dönem boyunca rezerv kanıtı denetimi yaptırabilecekken, bir sorumlu başdenetçi aynı platform için ardışık olarak en fazla 4 dönem denetim raporu imzalayabilecek.

Denetim raporlarında, kripto varlıkların listesi, müşterilere ait kripto varlıkların güncel değeri, saklama modeli, erişim kontrolleri, saklama kuruluşları, cüzdan adresleri ve daha birçok detay yer alacak.

Denetim tarihleri denetçi tarafından belirlenip, platforma bir gün öncesine kadar bildirilecek ve denetçi, rastgele iki tarihte müşteri varlıklarını dağıtık defter ağındaki varlıklarla karşılaştıracak.

Denetim raporu, sorumlu başdenetçi tarafından kesinleştikten sonra platform yönetimine teslim edilecek ve yönetim kurulu tarafından kabul edildikten sonra SPK’ye gönderilecek. Raporlar yalnızca platform yönetimi ve SPK ile paylaşılacak.

Related Posts

CHP’li Gürer: ‘Nihayet tarım sayımı yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sayımlarına dikkat çekerek “6534 sayılı yasa ile sonu (0) ile biten yıllarda tarım sayımı yapılması kararlaştırıldı. İstisnalar hariç, 1955 yılında yürürlüğe giren kanun ile bu uygulama başladı. Ortalama on yılda bir sayım yapıldı. Günümüzde ise her beş yılda bir yapılması doğru olandır. AKP iktidarı ise 22 yıldır Tarım Sayımı yapmadı. Nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı. ” dedi.

En büyük şirketlerin vergi tablosu gösterdi: İşçiler patronlardan daha yüksek oranda vergi ödemiş!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Vergi kaçıranları tespit etmek için OSB’lerin girişlerine vergi memuru yerleştireceğiz” açıklamasının ardından, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinin çoğu neredeyse hiç vergi ödemediği ortaya çıktı.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

500 kişiye iş verecekti: Otomotiv devi yatırımdan vazgeçti iş umudu yattı

Nissan Motor, Japonya’nın güneybatısındaki Kyushu adasında elektrikli araçlar için planladığı 1,1 milyar dolarlık pil fabrikası yatırımından vazgeçtiğini duyurdu. Ocak ayında açıklanan projede, Kitakyushu kentinde 153,3 milyar yen (yaklaşık 1,1 …

Temmuzda yapılacak maaş zammı netleşiyor: Emekliler ve memurlar ne kadar zam alacak?

Maaş farkları için ilk veriler açıklanırken, enflasyon oranları üzerinden yapılan tahminler, emeklilerin ve memurların alacağı zam miktarını belirleyecek. Haziran ayındaki verilerle birlikte zammın kesinleşmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir