Bayram ikramiyesi 10 bin lira oldu: Maaşlara da zam geldi

TÜPRAŞ İşçileri İçin Yeni Toplu İş Sözleşmesi Yapıldı

TÜPRAŞ, Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olarak bilinmektedir. Şirket bünyesinde Kocaeli, İzmir, Kırıkkale ve Batman’da çalışan 4 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sonuçlandı. Yapılan müzakereler neticesinde anlaşma sağlandı ve işçilerin maaşları ile sosyal hakları önemli ölçüde artırıldı.

İşçilere Yapılan Zam Oranları Belli Oldu

TÜPRAŞ yönetimi ile Petrol-İş Sendikası arasındaki görüşmeler sonucunda işçilere yapılan zam oranları belirlendi. Buna göre, işçilere ilk 6 ay için yüzde 35, ikinci 6 ay için yüzde 24, üçüncü 6 ayda ise TÜFE artı 4 puanlık bir artış yapılmış olacak. Dördüncü 6 ayda TÜFE’ye bağlı zam gerçekleşirken, beşinci ve altıncı 6 aylık dilimlerde ise TÜFE artı 6 puanlık artış uygulanacak.

Sosyal Haklar da İyileştirildi

TÜPRAŞ işçileri için yapılan toplu iş sözleşmesinde maaş artışlarının yanı sıra sosyal haklarda da iyileştirmeler yapıldı. İşçilere sunulan sosyal yardım paketi, yakacak yardımı, ayakkabı yardımı, çocuk parası gibi ödemeleri içermekte olup toplamda 5 bin 110 TL tutarında belirlendi. Ayrıca, Ramazan ve Kurban bayramlarında işçilere 5 bin TL ödeme yapılacak ve yemek parası olarak da 250 TL verilecek.

İşçilerin Eylemleri Sonuç Verdi

TİS sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar neticesinde, TÜPRAŞ işçileri taleplerini dile getirmek adına iş yavaşlatma eylemleri düzenlemişti. Ancak, tarafların anlaşmaya varmasıyla işçilerin taleplerinin büyük bir kısmı karşılanmış oldu. Artık işçiler, maaşlarında ve çalışma koşullarında önemli iyileştirmeler görmeye başlayacaklar.

Related Posts

Yetiştirmesi zor, kazancı büyük! Kilosu 96 bin TL

Amasya’da Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nda, uluslararası pazarda kilogramı 2 bin 500 dolara (yaklaşık 96 bin 85 TL) kadar alıcı bulan bu değerli türün yavruları, Karadeniz’e bırakılmak üzere …

“Genel Tarım Sayımı” 2026’da açıklanacak!

“Genel Tarım Sayımı” 2026’da açıklanacak!

CHP’li Gürer: ‘Nihayet tarım sayımı yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sayımlarına dikkat çekerek “6534 sayılı yasa ile sonu (0) ile biten yıllarda tarım sayımı yapılması kararlaştırıldı. İstisnalar hariç, 1955 yılında yürürlüğe giren kanun ile bu uygulama başladı. Ortalama on yılda bir sayım yapıldı. Günümüzde ise her beş yılda bir yapılması doğru olandır. AKP iktidarı ise 22 yıldır Tarım Sayımı yapmadı. Nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı. ” dedi.

En büyük şirketlerin vergi tablosu gösterdi: İşçiler patronlardan daha yüksek oranda vergi ödemiş!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Vergi kaçıranları tespit etmek için OSB’lerin girişlerine vergi memuru yerleştireceğiz” açıklamasının ardından, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinin çoğu neredeyse hiç vergi ödemediği ortaya çıktı.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …